Lesvorm
Online game voor in de klas
Doelgroep
Bovenbouw vmbo kader, gemengd, theoretische leerweg / 3e klas havo,vwo / onderbouw mbo niveau 1 en 2
Duur
45-90 minuten
Gastdocent mogelijk
Niet mogelijk

MoneyMatters

MoneyMatters wordt gegeven in de themamaand maart tijdens ‘De Week van het geld’.

De online game MoneyMatters is ontwikkeld door gamedeveloper IJsfontein in opdracht van WWJB en de servicecentra van SNS Retail Bank. Deze online game laat  jongeren alvast een kijkje laten nemen in ‘het echte leven’ door belangrijke aspecten voor de toekomst naar voren te laten komen.

In de simulatiegame krijgen jongeren te maken met financiële zelfredzaamheid: ze moeten in staat zijn volledig rond te komen met een realistisch maandsalaris. Daarbij zullen ze onder andere aan de slag gaan met het kopen van een eigen huis en het afsluiten van een hypotheek. Naast het beheren van vaste lasten krijgen de jongeren regelmatig een opdracht, bijvoorbeeld voor het laten repareren van de auto.

MoneyMatters in de klas
Het doel van de les is om jongeren bewuster te maken van de gevolgen van hun financiële keuzes. De leerlingen leren vanuit de spelervaring effecten te herkennen van keuzes op het gebied van consumeren en budgetteren. De leerling leert het eigen gedachtepatroon onder de loep te nemen en te reflecteren op het eigen gedrag.

Het project richt zich op de bovenbouw vmbo kader, gemengde en theoretische leerweg, 3e klas havo,  vwo en onderbouw mbo niveau 1 en 2.

Spreekt dit project u aan en lijkt het u leuk om deze game te spelen uw klas? Download dan het lesmateriaal via de knop ‘Aanvraag lesmateriaal’ aan de linkerzijde van deze pagina.

MoneyMatters thuis met je kind
Het doel van de game is om jongeren bewuster te maken van de gevolgen van hun financiële keuzes. In de speluitleg MoneyMatters voor ouders leest u hoe u de game thuis met uw kind kunt bespreken.