Lesvorm
Workshop
Doelgroep
Bovenbouw vmbo / onderbouw mbo
Duur
70 tot 90 minuten
Gastdocent mogelijk
Mogelijk

Slim Shoppen

Slim Shoppen wordt gegeven in de themamaand november.

Hoe koop je slim in? Welke eisen stel je aan een vakantie? Waar moet je op letten als je veiligheidsschoenen koopt? Hoe weet je of de EHBO-koffer veilig is? En wat betekent ILO?

Met de workshop Slim Shoppen leren jongeren in de bovenbouw van het vmbo en de onderbouw van het mbo op een uitdagende, laagdrempelige manier over bewust inkopen doen en budgetteren. Zo ontwikkelen ze handige skills om als ondernemer, werknemer en als individu een gezonde financiële situatie te verkrijgen en te behouden.
Aan de hand van een casus/uitdaging, kunnen jongeren echt aan de slag om verantwoord aankopen te leren doen door prijzen en producten te vergelijken en in te schatten wat een redelijk bedrag is voor hun aankoop. Zo zorgen ze dat ze niet onnodig veel geld uitgeven en weloverwogen keuzes maken. Ook wordt er in het lesprogramma aandacht besteed aan duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en het herkennen van verschillende keurmerken.

Worden uw leerlingen ook slimme shoppers? Vraag een gastdocent aan voor uw les!

Slim Shoppen is ontwikkeld in samenwerking met ACTIAM (voorheen SNS Asset Management), de Nederlandse Vereniging voor Inkopers (NEVI) en de Vakcollege Groep en is geschikt voor de bovenbouw van het vmbo en de onderbouw van het mbo. slim shoppen test afbeelding 2