Studenten Fontys ontwikkelen campagnes om verleidingen te weerstaan

Afgelopen periode hebben ongeveer 30 studenten Toegepaste Psychologie nagedacht over een voorlichtingscampagne voor WWJB.  Voor het vak ‘omgaan ver verleidingen’ was WWJB de externe opdrachtgever.

Binnenkort lanceert WWJB een online competentietest waar jongeren inzicht krijgen in hun financiële vaardigheden. Op www.edgie.nl worden de volgende competenties getest: administratie, overzicht, (be)sparen, verleiding, bewust aankopen, rechten & werk (vanaf 15 jaar) en financiële producten (vanaf 18 jaar). Per competentie ontvangt de jongere een gouden, zilveren of bronzen medaille. De opdracht voor de studenten was hoe krijg je een jongere van de bronzen naar de zilveren plak.

Op dinsdag 17 april mochten vijf groepen pitchen om WWJB ervan te overtuigen dan hun idee het beste is. Online games, workshops, lessen, reclamespotjes, challenges en folders werden ontworpen om de financiële vaardigheden van jongeren te vergroten. Uiteindelijk hebben twee groepen gewonnen, reclamespotjes op de radio en challenges voor jongeren. Daarnaast zijn alle ideeën onderbouwd met theorieën uit de wetenschap van de toegepaste psychologie en twee focusgroepen met jongeren uit de doelgroep.