WWJB Jongeren & Geld Event 2013

Op vrijdag 25 oktober organiseerde WWJB samen met de Universiteit Tilburg het derde WWJB Jongeren & Geld Event in de MediArena van Endemol in Amsterdam.  In dit artikel een verslag van het programma met linkjes naar de video’s van de verschillende sprekers. Thema van het derde WWJB Jongeren & Geld Event was ‘Influencing Youth Financial Behaviour – bringing science into practice’.

Bij binnenkomst kregen alle bezoekers een stemkastje waarmee zij gedurende de dag op verschillende momenten vragen konden beantwoorden en konden stemmen.

Sprekers
Dagvoorzitter van het event was Leon Verdonschot. Samen met Prof. dr. Marcel Zeelenberg van de Universiteit Tilburg verzorgde hij de aan- en afkondigingen van de verschillende sprekers.

Na afloop van de presentaties was er ruimte voor vragen, hier werd goed gebruik van gemaakt. Ook via Twitter konden vragen voor de sprekers ingestuurd worden voorzien van de hashtag #wwjb2013. Thea Hazel-Stals opende de dag met een introductie van de stichting. Klik op de namen om de presentaties van de sprekers terug te zien:

Dr. Tessa Lansu – How adolescents are affected by their popular peers

Dr. Jiska Peper – Impulsivity and delay of gratification across adolescence

Prof. dr. Karsten Müller – Youth indebtedness: Psychological Antecedents and Prevention Concepts

Prof. dr. Daniel Goldstein – A Thale Of Two Financial Selves

Terri Seuntjens

Job Krijnen

Dr. Seger Breugelmans

Co-creaties
Terwijl de wetenschappers in de zaal luisterden naar de presentaties van Terri Seuntjens, Job Krijnen en Seger Breugelmans, werden de jongeren en partners uit de zaal in groepen verdeeld om vervolgens een uur lang te brainstormen over een nieuwe tool om jongeren beter met geld om te leren gaan.

Afsluiting van de dag was de prijsuitreiking van het beste idee uit de brainstormsessies.

WWJB kijkt terug op een geslaagd derde event!

Bekijk hieronder een samenvatting van de dag.